Home » 2014 » oktober

Monthly Archives: oktober 2014

Post Image

Vorig jaar november waren we in India. We waren daar  met vrienden en hebben rondgereisd. Ik was onder de indruk van de tempels en paleizen, waaronder de wereldberoemde Taj Mahal. We hebben ons begeven in de drukke markt van Old Delhi, vol geluid, kleuren en geuren maar ook natuurgebieden bezocht. Heel afwisselend, een vakantie om nooit te vergeten. Alleen,… ja daar komt het, het eten. Onze westerse magen waren niet opgewassen tegen de Indiase kruiden. Het heeft lang geduurd voordat we thuis weer eens iets Indiaas gingen eten, met een andere hoeveelheid kruiden er in natuurlijk. Op dit moment hebben we de smaak weer te pakken. Lekker bij het eten […]

Post Image

Dit heerlijke brood maak ik regelmatig, de vulling kan wijzigen, soms het ik vijgen, walnoten, of juist geen cranberries.  Het originele recept heb ik van Levine, uitdekeukenvanarden.blogspot.nl.  Het recept wat het uiteindelijk geworden is in de keuken van Schorelaar volgt hieronder;   zuurdesem: 50 gram zuurdesem 50 gram water 50 gram bloem. De zuurdesem ververs ik 8 tot 12 uur van tevoren. Deeg: De desem 330 gram water op kamertemperatuur 250 gram tarwe of speltbloem 250 gram tarwe of speltvolkorenmeel 3 gram droge gist 10 gram zout. vulling: 75 gram pecannoten in stukjes 75 gram cranberries 75 in stukjes gesneden dadels Werkwijze; Doe de desem, het water, de bloem en spelt […]

Post Image

Na een werkdag vind ik het heerlijk om in mijn keuken bezig te zijn, vandaag had ik manlief gevraagd om langs de boer te gaan zodat ik een kaasje kon maken. Ik heb me lekker bezig gehouden met een “Verenigde “Groote en Kleine Polders kaas”  Als deze klaar is heb je, behalve de kaas, ook nog een paar liter wei over. Hiervan kan je Ricotta maken, Ricotta is het Italiaanse woord voor “opnieuw koken” Gebruik hiervoor wei die niet ouder is dan 3 uur. Ingrediënten: 5 liter wei 30 ml. azijn (of citroensap als je de ricotta gebruikt voor taart of nagerechten) Als je meer Ricotta wil kan je ook volle […]

Post Image

Susan, van Susan’s Choice, nodigde ons uit om mee te doen met de challenge tegen voedselverspilling. Als de subtitel van je blog “Natuurlijk omgaan met de wereld om ons heen” is, kan je niet anders dan je inschrijven op www.kliekenco.nl Het enige dat je hoefde te doen is een maand lang geen bruikbaar voedsel weg te gooien. Wij doen mee met de maand oktober. Tenminste, om het op te schrijven, we gooien namelijk niet zo veel weg, maar dat zal iedereen wel denken over zichzelf?   Afgelopen weekend zag ik op de facebookpagina van Kliek & Co dat de dames nieuwsgierig waren naar onze ervaringen, struikelblokken, winstpunten en anekdotes. Ons eerste struikelblok […]