Home » 2017 » december

Monthly Archives: december 2017

Post Image

Het najaar van 2014 is bijzonder, het is inmiddels 10 november en nog steeds zitten we buiten met een kopje koffie. Omdat ons huis grenst aan de weilanden hebben we wind, dus warm aankleden. Het weekend hebben we besteed om wat struiken te snoeien en nog wat aan de bedekking van de tuin te doen, de mulchlaag. Het dekentje voor de aarde. Ik haalde met de kruiwagen blad op wat van de grote bomen in de straat is gevallen. Het eerste jaar dat ik dat van plan was zocht ik nog uit wanneer de meeste buren weg waren, ik vond het toch een beetje vreemd. Natuurlijk kwamen alle buren thuis […]

Post Image

  ingrediĆ«nten: 100 gram roomboter 1 kip in stukken of kippenpoten, 4 grote uien in ringen gesneden 3 eetlepels sambal oelek scheutje ketjap 1,5 kopje kippebouillion 1 eetlepel tamarinde pasta 1 eetlepel palmsuiker Bereidingswijze: smelt de boter en braad op hoog vuur de kipstukken aan. Afhankelijk van de grootte van de pan in een of meerdere keren. Als de kipstukken zijn dichtgeschroeid uit de pan halen. Bak de ui ringen op middelhoog vuur met de sambal. Voeg na 10 minuten de tamarinde pasta toe. Daarna gaan de kipstukken weer terug in de pan. Voeg de bouillon, ketjap en de palmsuiker toe. Laat de kip nog minstens een uur pruttelen,(met de […]

Post Image

Dinsdag is dit jaar bij ons de oppas dag. Leuk voor opa en oma en de kleintjes, voor de ouders is het vooral handig, maar we denken dat ze het ook leuk vinden. We nodigen de ouders standaard uit om bij het ophalen mee te blijven eten, daar wordt regelmatig gebruik van gemaakt. Op deze decemberdag staat Indonesisch op het menu. Vegetarisch onderdeel van deze maaltijd is draadjesvlees van de broodvrucht (Jackfruit) Bovenstaand blik halen we bij de Toko. IngrediĆ«nten: olie om in te bakken blik nangka muda (broodvrucht) zakje boemboe (ook bij de Toko te koop, vaak ook in de supermarkt) 1 ui 2 tenen knoflook 1/3 van een […]