Home » recepten » Spagetti pompoen.

In 2016 woonde onze jongste tijdelijk weer bij ons. In de winkel waar hij werkte verkochten ze spaghetti pompoenen. Hij nam deze mee.
Manlief houdt niet van pompoenen maar deze vindt hij goed te doen.
Dit jaar meteen spaghetti pompoenen gezaaid.
Pompoenen nemen veel ruimte in, daarom heb ik ze dit jaar op een stukje volkstuin geplant.
Dit jaar hebben we ze alweer een paar keer gegeten.
Wat heb je nodig:
1 spaghetti pompoen voor 2 personen
olie om te bakken
2 teentjes knoflook
1 ui gesnipperd
1 prei in ringen gesneden
1 rode paprika in kleine stukjes
3 stengels bleekselderij in kleine stukjes
tomaten en/of tomaten uit een blik
1 bosje marjolein fijngesneden
1 takje tijm,
zout en peper naar smaak
geraspte kaas

Snijd de pompoenen doormidden en haal de pitten en de draden er uit.
Plaats de pompoenen op een ovenplaat/bakplaat met de opengesneden kant naar beneden, ik doe wat water op de plaat.
Zet de oven op 180 graden en bak de pompoen in 35/45 minuten, afhankelijk van de grootte van de pompoen.
De pompoen is gaar als je draden kunt trekken van het vruchtvlees (de spaghetti)

Als de pompoen in de over staat maak je spaghettisaus.
Verwarm de olie
fruit hierin de ui
Pers de knoflook en voeg deze toe.
Voeg daarna de prei, paprika en bleekselderij toe.
Laat alles enkele minuten doorbakken.
Voeg de fijngesneden kruiden toe.
Doe als laatste de tomaten er bij.
Voeg indien nodig nog tomatensaus toe.

Haal de pompoenen uit de oven, maak het vruchtvlees los.
Vul de pompoen met de spaghettisaus.
Strooi de kaas er over.
Eet smakelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *