Home » Indonesisch eten » Indonesich vegetarisch draadjes vlees

Dinsdag is dit jaar bij ons de oppas dag. Leuk voor opa en oma en de kleintjes, voor de ouders is het vooral handig, maar we denken dat ze het ook leuk vinden.
We nodigen de ouders standaard uit om bij het ophalen mee te blijven eten, daar wordt regelmatig gebruik van gemaakt.

Op deze decemberdag staat Indonesisch op het menu.
Vegetarisch onderdeel van deze maaltijd is draadjesvlees van de broodvrucht (Jackfruit)
Bovenstaand blik halen we bij de Toko.
Ingrediënten:
olie om in te bakken
blik nangka muda (broodvrucht)
zakje boemboe (ook bij de Toko te koop, vaak ook in de supermarkt)
1 ui
2 tenen knoflook
1/3 van een blok santen(kokos crème)

Bereidingswijze:
snijd de ui en knoflook fijn
“pluk” de broodvrucht in stukjes
doe de olie in een braadpannetje
bak hierin de ui en knoflook.
voeg na een paar minuten de broodvrucht toe
voeg de boemboe toe met een beker water, breng alles aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes pruttelen.
Daarna voeg je de santen toe.

Tip:
Ik maak dit gerecht vaak al eerder op de dag klaar zodat de smaken goed in kunnen trekken, dan voeg ik op het laatste moment de santen toe.
Afhankelijk van de soort boemboe die je kiest is dit een mild pittig of erg pittig gerecht.
Serveer met gekookte rijst en sajoer boontjes.
Eet smakelijk

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *