Home » Indonesisch eten » hete kip

 

ingrediƫnten:
100 gram roomboter
1 kip in stukken of kippenpoten,
4 grote uien in ringen gesneden
3 eetlepels sambal oelek
scheutje ketjap
1,5 kopje kippebouillion
1 eetlepel tamarinde pasta
1 eetlepel palmsuiker

Bereidingswijze:
smelt de boter en braad op hoog vuur de kipstukken aan.
Afhankelijk van de grootte van de pan in een of meerdere keren.
Als de kipstukken zijn dichtgeschroeid uit de pan halen.
Bak de ui ringen op middelhoog vuur met de sambal.
Voeg na 10 minuten de tamarinde pasta toe.
Daarna gaan de kipstukken weer terug in de pan.
Voeg de bouillon, ketjap en de palmsuiker toe.
Laat de kip nog minstens een uur pruttelen,(met de deksel schuin) tot hij bijna uit elkaar valt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *