Home » recepten » Hartige taart met groene asperges en zalmsnippers

Het aspergeseizoen is weer aangebroken, heerlijk.
Meneer Schorelaar zou het wel dagelijks willen eten, vooral de witte, met aardappelen, een plakje zalm en een eitje, maar dat gaat wel erg ver.
Voor vandaag stond deze variant op het menu.
Heerlijk.
Het kreeg zelfs de goedkeuring van meneer.

Ingredienten:
5 plakjes roomboter bladerdeeg (ontdooid)
1 prei
1 bosje groene asperges
250 gram snoeptomaatjes
150 gram zalmsnippers
100 gram geitenkaas
200 gram crème fraiche
4 eieren
50 gram geraspte belegen kaas
olijfolie
roomboter
tijm
peper en zout
springvorm van 26 cm

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet de springvorm in met roomboter en bekleed deze met de plakjes bladerdeeg
Snijd de prei fijn en bak deze in de olijfolie.
Halveer de tomaatjes en bestrooi deze met zout, laat even uitlekken.
Breek bij de asperges het laatste harde stukje af, snijd de asperges in stukken van een paar centimeter. Kook deze 5 minuten, laat uitlekken.
Meng de prei, tomaatjes en asperges met de zalmsnippers en de tijm en verdeel dit over de bodem van de taart.
Verkruimel de geitenkaas en verdeel dit over het mengsel.


Klop de eieren goed los en vermeng dit met de geraspte kaas en de crème fraiche
Voeg naar smaak peper en zout toe.
Giet dit mengsel over de groenten.
Zet de taart in het midden van de voorverwarmde oven en bak deze gaar in 35 minuten.

Eet smakelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *