Home » kaas » Noten (36 recepten met een bite)

Wekelijks bezoeken we de bibliotheek, voor boekjes voor de kleinkinderen, boeken over bijen en ook de kookboeken trekken regelmatig mijn aandacht.
Afgelopen week nam ik het boekje Noten van Marjolaine Daguerre mee.
We hebben inmiddels al een aantal recepten uit dit boekje gemaakt en ons ‘oude’ recept van een gierstburger is nu al vervangen door een versie van Marjolaine.

Wat heb je nodig
150 gram gierst
5 gedroogde tomaten (wij hebben altijd tomaten in olie, dat gaat ook goed)
1/4 bosje bieslook
40 gram walnoten
1 eierdooier
35 gram Amandelpasta
Raclettekaas
Olijfolie, zout en peper.

1.Breng in een grote pan 600 ml. licht gezouten water aan de kook, voeg de gierst toe en kook deze in 20 minuten gaar. (na 10 minuten draai ik de warmtebron uit en laat het garen met de deksel op de pan)
2. Snijd (of knip) de gedroogde tomaten in stukjes, snipper de bieslook en hak de walnoten (houd 4 mooie achter)
3. Meng in een kom de gierst met de eierdooier, amandelpasta, tomaten, bieslook, gehakte noten en wat zout en peper. Zet de kom 10 minuten in de koelkast.
4. Vorm in een metalen bak ring van 10 cm doorsnee met een kwart van het gierstmengsel een platte burger, plet hem goed met de bovenkant van een lepel en maak zo vier burgers.
5.Verhit de olie in een koekenpan op matig vuur en bak de gierstburgers 2 minuten.
Keer ze om en leg op elke burger een plakje kaas, draai het vuur laag en laat de kaas in zo’n 5 minuten smelten.
6. Garneer de gierstburgers met de walnoten en serveer ze direct.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *