Home » nagerechten » Trifle ala Marijn


Afgelopen week was onze oudste met zijn gezin op vakantie.
We kregen een uitnodiging om langs te komen.
Natuurlijk namen we de uitnodiging aan.
Heerlijk om van je naasten te genieten, zeker in vakantiesfeer.
Onze zoon heeft een lieve vriendin en zij zijn de ouders van ons oudste kleinkind (bijna 3)

Na een heerlijke dag buiten ging ik met mijn zoon op stap voor de boodschappen.
We hadden het idee om als nagerecht een trifle te maken.
Natuurlijk neem je geen kookboek mee op vakantie, maar toen we op het internet zochten waren er zoveel verschillende versies, dat ze haar versie uit het hoofd deed.

Hier komt het recept van onze schoondochter.

1 (of 2) pakjes bitterkoekjes
5 lepels Amaretto

250 gram geklopte slagroom
250 gram mascarpone
rasp van een (biologische)citroen
50 gram basterdsuiker.

Fruit (800 gram)
zoals:
aardbeien
bessen
bramen
frambozen.


Verkruimel de bitterkoekjes in een grote schaal.
besprenkel deze met de amaretto.

Klop de slagroom met de basterdsuiker stijf.
(even een werkje in een vakantiehuisje zonder mixer)
spatel de mascarpone en de citroenrasp er voorzichtig door en schep dit op de bitterkoekjes.
Laat in de koelkast opstijven.


maak het fruit schoon, laat goed uitlekken.
In de versie van Marijn gaat dit boven op het mascarpone slagroom mengsel.
Wat was het weer lekker.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *