Home » recepten » Tabouleh.

 

Het voorjaar was nat en koud, veel te koud. Ook op de langste dag was het nat en koud, we geloofden al niet meer in de zomer van 2015.
Opeens hadden ze het tijdens het journaal over een hittegolf, zomaar vanuit het niets.
Tot nu toe lijkt het ook te gaan gebeuren.
Ik heb meteen zin in een zomerse salade om buiten op te eten.
Het moet een salade met krop sla zijn want die staan eetklaar in de tuin.
Ik sta nog maar net in de keuken te snijden als manlief me roept, hij hoort het roffelen van een specht. We zien hem in de acacia achter in de tuin.
We kunnen hem voorzichtig benaderen, tot een van de buurmeisjes vrolijk door hun tuin rent.
Toevallig staat ook zijn avondmaal op de foto.

 

bonte specht 022bonte specht 023
Ik ga weer verder met het mijne:

benodigheden:
150 g. couscous
sap van 1/2 citroen
3 eetlepels olijfolie
peper en zout
1 komkommer
3 eetlepels peterselie, fijngehakt
1 eetlepel marrokaanse munt, fijngehakt
1 eetlepel bieslook fijngeknipt
1/2 halve krop sla
4 gekookte eieren in partjes
3 grote tomaten
100 gram feta
100 gram gemengde olijven in stukjes
100 gram hele olijven om te garneren.

bonte specht 028

Doe de couscous in een kom en roer er het citroensap, de olijfolie en zout en peper door.
Schenk er 225 ml. kokend water op en laat de couscous 10 minuten wellen.
Halveer de komkommer en snijd de helften in dunne repen, snijd deze repen in kleine stukjes.
Snijd de tomaten in kleine stukjes.
Roer de couscous met een vork en schep de tomaten, kruiden, olijven, feta en komkommer er door.
Laat dit mengsel een paar uur in de koelkast staan.
Leg de sla op een groot bord, schep de couscous salade (tabouleh) er op en versier dit met partjes ei, feta en de hele olijven.

 

Wij aten deze salade als hoofdgerecht maar natuurlijk past deze salade ook bij de barbeque of een marrokaanse maaltijd.
Eet smakelijk

bonte specht 027

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *