wp_head(); ?>
Home » cakes en koekjes » kokoskoekjes

Regelmatig heb ik voor een recept alleen eierdooiers nodig.
Soms smokkel ik met het recept en doe er later de eiwitten bij, maar soms heb ik ze echt over.
Zelf vind ik het te zoete koekjes maar ze hebben veel fans, daarom hier het recept.
WP_20160706_15_58_01_Pro

Dit heb je nodig voor zo’n 20 stuks
2 eiwitten
100 gram suiker
100 gram kokos (geraspt)
drupje citroensap
mespuntje zout.

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Klop de eiwitten met het citroensap luchtig in de mixer, dit duurt ongeveer 5 minuten.
Vanaf dat moment kan je beetje bij beetje de suiker toevoegen
Het beslag is pas goed geklopt als het blijft “hangen” als je de kom om keert.
De kokos roer je er luchtig doorheen met een spatel.
Maak met 2 lepels bolletjes van het beslag en leg deze op een goed invette bakplaat (of leg er bakpapier op)

De koekjes gaan ongeveer 13 minuten de oven in op 175 graden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *